Om mig och Hela Staden

Vägen från studierna till min nuvarande tjänst som stadsbyggnadsdirektör i Malmö har gått via många års arbete på arkitektkontor, både som anställd, delägare och VD.

Jag är född i Göteborg och utbildade mig till arkitekt i Lund och på Konst-högskolan i Stockholm. Jag har även arbetat på LTH och Chalmers som assistent, vilket var otroligt inspirerande och nyttigt.

Att ”byta sida” och bli anställd i offentlig förvaltning är ett av mina bästa beslut, även om det kanske inte ingick i min ursprungliga plan. Att arbeta i Malmö under de senaste åren kan inte betraktas som annat än en förmån. Så många duktiga medarbetare och så många spännande utmaningar.

Jag föreläser mycket i Sverige men även internationellt, senast på Expo2010 i Kina. I Oslo skall jag leda en jury i en nordisk tävling för utvecklingen av ett helt område från 60-talet. Och att att få ingå i juryn för Kasper Sahlin-priset är otroligt stimulerande – där är vi många som brinner för frågor som berör arkitektur och stadsbyggnad.

Ett annat forum som engagerar är Nordic City Network, där 13 nordiska städer fokuserar på städers utveckling från industri- till kunskapsstäder.

Med Hela Staden vill jag bredda kunskapen ytterligare. Jag hoppas komma i kontakt med nya nätverk och idéer. Jag hoppas också hitta ett sätt att beskriva Malmös framtid.

Kommentarer inaktiverade.