Allmänt

Debattartikel om nya städer på Svenska Dagbladets web

För att lösa bostadsfrågan har det under en tid diskuterats att bygga nya städer. För mig är det klart lämpligare att utveckla de städer vi redan har. Platser där man under  lång tid investerat i system för samhällsservice och infrastruktur. Det är också lämpligare att utveckla den regionala dynamiken runt städerna genom att förbättra kommunikationer och tillgängliggöra hela bostadsbeståndet i en region. Dessa har ofta både bra bostadskvaliteter och rimlig hyra.

Om vi dessutom ser staden som en konstruktion för att hysa kultur och sociala relationer, vilket tar lång tid att bygga upp, är det mycket tveksamt att tro att detta går att återskapa inom rimlig tid.

Läs mer i den debattartikel Alexander Ståhle och jag skrivit:

https://www.svd.se/bygg-inte-nya-stader–bygg-bort-segregationen

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>